Appeltaartcake

IMG_20151013_093209

Vandaag weer een super eenvoudig recept. Het meeste werk is het schillen en snijden van de appels. Maar het is zeker de moeite waard, want deze appeltaartcake is heerlijk!

750 gram appel
2 eieren
90 gram honing of kokosbloesemsuiker75 ml amandelmelk
110 gram boekweitmeel (of helft vervangen door amandelmeel)
Snuf zeezout
1 tl baking soda
Paar druppels citroensap
Kaneel naar smaak
Optioneel: vanille

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm (22cm) met bakpapier of vet hem in. Schil de appels en snijd in stukjes, besprenkel met citroensap. Meng de  overige ingrediënten met elkaar tot een beslag en voeg hier 2/3 van de appels aan toe. Giet het mengsel in de springvorm en doe hier de overige appelstukjes bovenop. Bak in 20/30 minuten (afhankelijk van je oven) af tot een heerlijke appeltaartcake! Enjoy!